Kāpēc nedrīkst pirkt baltu tualetes papīru – iesaku likt šo aiz auss

Balts tualetes papīrs no pirmā acu uzmetiena šķiet pievilcīgāks. Atšķirībā no pelēkā papīra baltais papīrs ir izgatavots no neapstrādātām izejvielām, ražotāji apgalvo, ka viņu produkti ir droši, bet kā ir patiesībā?

Tualetes papīrs ir būtisks higiēnas un personiskās aprūpes priekšmets, kas ikdienā lietojams visā pasaulē. Šis vienkāršais, bet būtiskais izstrādājums ir cieņā jau vairākus gadsimtus un ir piedzīvojis interesantu vēsturi.

Tualetes papīra vēsture sākas senajā Ķīnā, kur pirmie dokumentētie pieminējumi par tā lietošanu ir atrodamie 6. gadsimtā pirms mūsu ēras. Sākotnēji Ķīnas iedzīvotāji izmantoja koku, kas bija izgriezti īpašā formā, lai notīrītu sevi pēc izkārnījumiem. Līdzīgi praktizēja arī citas senās kultūras, piemēram, senie romieši, grieķi un ebreji, kuri izmantoja auduma gabalus vai senu amforu lauskas.

Šie iedzīvotāji, kuri piesakās uz šo naudas pabalstu saņems to jau tuvākajā laikā! Pat 1400 eiro mēnesī

Tomēr, pirmo moderno tualetes papīru ražoja Ķīnā 14. gadsimtā, kas bija rokās izgatavots papīrs, iegremdēts ūdenī. Savukārt, Eiropā tualetes papīru sāka plaši lietot tikai 19. gadsimta beigās. Tas tika popularizēts, sākot no 1857. gada, kad tika izgatavots tualetes papīrs, kas ražots no koka kokvilnas šķiedrām. Tomēr šis tualetes papīrs bija dārgs un pieejams tikai bagātākajiem.

Industriālā revolūcija un tehnoloģiju attīstība 19. un 20. gadsimtā nesa līdzi masveida tualetes papīra ražošanu, padarot to pieejamu plašām masām. Ar laiku tualetes papīrs tika uzlabots, piedāvājot dažādas kvalitātes, tekstūras un smaržas, lai atbilstu dažādām personīgajām vajadzībām un prasībām.

Lasi arī: Eņģeļi mūsu vidū: eksperti nosauca 4 gādīgākās zvaigžņu zīmes

Šodien tualetes papīrs ir kļuvis par ikdienas neatņemamu sastāvdaļu mūsu sanitārās higiēnas ritualos. Tas ir plaši pieejams dažādos veikalos un tiek piedāvāts dažādās formās, tostarp vienā, divās vai vairākās slāņos, ar vai bez smaržas, un pat ar dažādiem dizainiem vai izmēriem. Lai gan šķiet, ka tualetes papīra vēsture ir salīdzinoši jauna salīdzinot ar citiem cilvēka izgudrojumiem, tas ir kļuvis par neatņemamu un svarīgu sastāvdaļu mūsu ikdienas dzīvē.

Balts tualetes papīrs

Lielveikala plauktos var redzēt veselus tualetes papīra plauktus. Acu līmenī izvietoti dārgākie: balts, krāsains, aromatizēts, vienslāņa, divslāņu un tikai pašā apakšā ir pelēks papīrs.

 

Un tomēr, kāpēc NEVAJAG pirkt tieši balto tualetes papīru?

 

Šķir otru lapu, lai nosakaidrotu

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment